Pronađite najbolju micelarnu vodu za svoju kožu

Kaže se da bez vode nema života, ali što s njom raditi kada se radi o njezi lica? Mnogi imaju iskustvo da im voda previše isušuje kožu pa traže drukčija rješenja. Budući da je pranje lica dio svakodnevne higijene, tu radnju ne treba olako shvatiti. Zato su se na tržištu pojavile micelarne vode i postale trenutačni hit! Dotadašnji tonici i mlijeka za čišćenje lica trenutačno su gurnuti u drugi plan, a svi su posegnuli za micelarnim vodama. O čemu je zapravo riječ? Micelarna voda je kombinacija pročišćene vode, hidratizirajućih sastojaka poput glicerina, i niskih koncentracija izuzetno blagih surfaktanata. Možda to i nije toliko bitno koliko primjena u praksi. Jer kad lopticu vate natopite micelarnom vodom i pređete njom preko lica, ona će ukloniti tragove šminke, sebum i sve nečistoće koje su se tijekom dana nakupile na vašim obrazima, bradi i čelu.

Hranjivi sastojci ostaju na koži lica

Budući da je formula ove tekućine tako nježna, ne stvara na licu osjećaj gušenja i nema ju potrebe nakon čišćenja ponovo isprati, što znači da će se svi njeni hranjivi i hidratizirajući sastojci upiti u kožu. Blagotvorno djeluje na kožu koja je sklona aknama i alergijama i neće začepiti pore.

Police dućana, parfumerija, apoteka i drogerija su krcate micelarnim vodama, a iako su na prvi pogled sve iste, to ipak nije slučaj i svatko treba pronaći onu pravu za sebe. Mnoge tvrtke nude različite vrste, one za masnu, osjetljivu, normalnu, kombiniranu i suhu kožu. Garnier je popularan i svoju vodicu promovira krilaticom “all-in-1”. Bioderma je klasik s razlogom, njihovo pakiranje od 500 mililitara ima prihvatljivu cijenu (dakle, ne morate osvojiti bogatstvo na Ruby Fortune), posebno je popularno među mlađom populacijom, dok La Mer nudi svoju čarobnu vodicu za 90 dolara, pa je jasno da si ju neće moći baš svi priuštiti. Proizvođač objašnjava da je njihov proizvod, među ostalim, osnažen mikro-kapsulama morskih nutrijenata te da kožu mineralizira i obnavlja.