Kada se radi o lijepo nalakiranim noktima, za njih vrijedi pravilo koje zapravo vrijedi i za modu. Možete imati stil, a možete i pratiti trendove. Jedno ne isključuje drugo, a ako se zasitite klasičnog crvenog ili crnog laka, ili neke druge boje ili kombinacije koja je bila vaš zaštitni znak, zgodno je obratiti pažnju na to što je trenutno aktualno i moderno. Možda vam se neće sve svidjeti, možda prigrlite neke ideje, a svakako vam nitko ne brani da nastavite onako kako vam najviše odgovara.

U svakom slučaju, godinu iza nas obilježili su neutralni tonovi pa je sasvim logično da ova nova godina bude u sasvim drukčijem stilu. Naravno, i mi se moramo složiti da su neki noviteti često rezultat čiste obijesti, jer kako drukčije objasniti trodimenzionalno vratolomne spirale u obliku vadičepa za plutene čepove ili jednorogovog roga na noktu. Hoćete li zaista noktom otvarati bocu vina? Vjerojatno ipak ne, osim ako ne očekujete ozljedu. Zato imajte uvijek na umu da ne morate sve što vidite isprobati. Jedan od trendova koji nam se čini zanimljivim, pa čak i estetski ugodnim je onaj parcijalnog bojanja noktiju. Neobojene dijagonalne prugice samo su jedna od mogućnosti, a nebo je granica kod ovog stila nanošenja laka.

Šljokice za posebne dane

Iako šljokice podsjećaju na stil devedesetih godina prošlog stoljeća, one zapravo vjerojatno nikada neće izaći iz mode. Možda šljokice na noktima nisu za svaki dan, ali malo blještavila za posebne trenutke ili dane kada želite dašak ludosti i glamura nitko vam ne može oteti! Godina pred nama otvorena je i za životinjske uzorke, a vesela je vijest da ni jedan nije zabranjen. Dapače, želite li svoje nokte ukrasiti uzorkom zebre, geparda ili dalmatinskog psa, samo navalite i bit ćete u trendu. Ako imate u pričuvi neki lak u boji koja nikada nije bila moderna, izvucite ga jer ove godine nosit će se u modificiranoj verziji francuske manikure sve nekada nevoljene boje!